Primăvara și vara, înflorirea plantelor are uneori un impact negativ asupra persoanelor predispuse la alergii. Pe lângă factorii externi, alergenii se pot forma și acasă. Dormitorul nu face excepție, mai ales având în vedere că o persoană își petrece dormind o treime din viață.

Toate articolele de mobilier ce au materiale textile pot reține praful și pot provoca alergii. Acest lucru este valabil și pentru husa saltelei.

În ciuda utilizării unei protecții, alergenii nu pot fi controlați complet dacă materialul textil nu este tratat special. În timp, salteaua începe să rețină umezeala și praful, să formeze mucegai și să creeze un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor. Toți acești factori pot activa reacțiile alergice și pot perturba calitatea somnului - amețeli, dificultăți la adormire, strănut și tuse noaptea, căi respiratorii inflamate și altele.


Ce puteți să faceți?

Pentru a profita la maximum de mai multe caracteristici într-un singur produs, căutați o saltea cu două fețe. Saltelele cu două fețe oferă o mai bună circulare a aerului, ceea ce previne reținerea prafului și umezelii și formarea acarienilor. Dacă este combinată cu un cadru de saltea de calitate (somieră), salteaua nu numai că va fi mai confortabilă, dar va menține și un mediu de somn mai igienic.

În ceea ce privește perna, primele perne care provoacă alergii sunt pernele din puf. Acestea rețin umezeala și praful și pot forma mucegai și, prin urmare, nu sunt recomandate persoanelor cu alergii. Pernele din spumă cu memorie au mai puține șanse să aibă acest efect negativ, deoarece sunt fabricate cu ajutorul tehnologiei de ventilație a aerului, cee ace ajută la păstrarea interiorului pernei uscat și nu reține praful și acarienii.

Am menționat deja că materialul textil al saltelei sau al pernei poate fi tratat special împotriva alergiilor. Astfel de tratamente includ:

Tratamentul cu ioni de argint ajută la menținerea unui mediu natural antialergic și nu permite reținerea prafului și a mirosurilor.

Inovatoarea spumă cu memorie Graphene este îmbogățită cu particule de grafen, care nu rețin electricitatea statică și resping praful și murdăria.

Textile din materiale naturale - bumbac, bambus, Aloe Vera, Tencel. Sunt anti-alergeni naturali și mențin mediul de somn uscat și sănătos.


La ce trebuie să fiți atenți

Saltelele și pernele de înaltă calitate vin și cu huse detașabile care pot fi ușor întreținute acasă. Curățarea acestora oferă un mediu de dormit și mai igienic. În acest fel se previne acumularea de praf, acarieni și alți iritanți, precum polenul din plante care a fost adus din exterior atunci când aerisiți camera.

Protecția pentru saltea este un accesoriu care extinde semnificativ durabilitatea și durata de viață a saltelei, protejând-o de murdărie, umiditate și praf. Combinată cu un cadru bun de saltea (somieră), protecția va menține salteaua în stare perfectă și va reduce semnificativ disconfortul reacțiilor alergice.

Toate saltelele și pernele isleep au tratament antialergic, iar materialele naturale din textile le fac potrivite chiar și pentru persoanele cu alergii. 


Bucurați-vă de un somn fabulos fără disconfort, chiar și în sezonul alergiilor!