ASRM reprezintă un răspuns meridional senzorial autonom (din engleză Autonomous Sensory Meridian Response) și a fost considerat un moft în ultimii ani, dar a început să fie din ce în ce mai îndrăgit de către pasionații de relaxare.


Ce este ASMR?

ASMR este acea senzație palpitantă pe care o simțim pe spate sau în alte zone sensibile ale corpului, atunci când cineva ne șoptește ceva la ureche, când gustăm un fel de mâncare nou sau când cineva ne mângâie. Furnicătura care vine după această senzație acționează ca un șoc electric irezistibil. Rezultatul este o stare profundă de relaxare mentală și fizică și un sentiment de destindere a mușchilor.


ASMR: cel mai simplu mod de a adormi

ASMR a devenit un termen popular după ce a fost folosit pentru prima dată (în urmă cu aproximativ zece ani) de Jennifer Allen, pe YouTube. De fapt, tendința de înregistrare a vocilor șoptite, vorbirea blândă, sunetul degetelor care pocnesc, sunetul dat de periajul cu ajutorul unui pieptene sau atingerea obiectelor de microfoane multimedia s-au răspândit foarte repede pe rețelele de socializare. Mulți oameni cred că aceste sunete au un efect extraordinar asupra problemelor legate de somn. Pentru a adormi cu un video tip ASMR care se aude în fundal, tot ce trebuie să faceți este să alegeți video-ul preferat, să îl porniți, să închideți ochii și să ... alunecați încet într-un somn profund, într-un mod natural și inevitabil.

Cu toții trebuie să dormim, iar această nevoie a dus la transformarea unor persoane active pe YouTube să devină vedete online, experți în proiectarea sunetelor ASMR organizând „sesiuni” pentru a induce relaxare, ceea ce a atras milioane de vizionări.


ASMR: o lume a „macro-sunetelor” care se limitează la pură senzualitate

Nu există îndoială că o voce persuasivă care ne șoptește ceva în ureche este sexy, la fel cum este și să ascultăm o persoană care respiră. Linia imaginară dintre stimularea senzorială și senzuală este destul de subțire iar acest factor cu siguranță a contribuit la succesul ASMR pe internet. Există videoclipuri ASMR care surprind sunetul reprodus atunci când o persoană mănâncă sau mestecă diverse obiecte, precum și sunete neobișnuite precum folosirea unghiilor pe diverse suprafețe.


ASMR: tot felul de sunete

ASMR este, de asemenea, o modalitate de a redescoperi lumea sunetelor care ne înconjoară și nimic nu o surprinde mai bine decât un microfon profesionist care înregistrează și reproduce doar acel sunet fără distragerea atenției de la alte zgomote. Sunetul pur al unei mâini care atinge paginile unei cărți vechi oferă o percepție senzorială care, atunci când nu există și alte surse de stimulare, are un efect de liniștire a minții și inducerea unui sentiment profund de relaxare.


ASMR: mai mult decât doar sunete ...

Arome, imagini, savoare ... Orice percepție senzorială poate deveni ceea ce se numește „declanșator”, adică acel lucru care induce un răspuns meridional senzorial autonom, care este un lucru real, dar despre care știința încă nu cunoaște foarte multe detalii.

Pe de altă parte, ceea ce ajută ASMR să declanșeze „furnicarea” aceea plăcută este un amestec între o stimulare fizică și memorie, sau mai bine zis, o stimulare pe care memoria o invocă și pe care organismul o resimte ca reacție provocată.


Acum trebuie doar să vă găsiți sunetele preferate și să vă lăsați purtați de sunete în lumea viselor.