Dormitorul este unul din locurile în care ne petrecem cea mai mare parte a zilei. Gândiți-vă, de exemplu, la cele 6-7 ore pe care oamenii le dorm noaptea, la care adăugăm - pentru cei ce își pot permite luxul - câteva ore în plus pentru o siestă în cursul zilei. Curățenia și igiena sunt, prin urmare, esențiale, mai ales într-un moment ca acesta, când avem de-a face cu situații speciale precum pandemia de Coronavirus. Conform cercetărilor efectuate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) trebuie să ne menținem casa și dormitorul curate pentru a preveni răspândirea acarienilor, a prafului și bacteriilor.


Asigurați o circulare bună a aerului în dormitor

Aerisirea în dormitor din când în când este regula numărul 1 pentru a asigura igienizarea corespunzătoare a acestuia. Acesta ajută mai mult decât orice la scăderea nivelului de umiditate și, astfel, împiedică formarea bacteriilor. Orele dimineții sunt cele mai bune pentru a aerisi și a scăpa de aerul stagnant format pe timp de noapte, deoarece sunt cele mai curate și mai puțin încărcate cu smog. În dormitor, prezența umidității poate crea situații neplăcute pentru saltea. O ventilație bună ajută, de asemenea, la igienizarea și dezinfectarea saltelei într-un mod natural. Dacă aveți o saltea dublă folosită de două persoane cu greutăți diferite ale corpului, vă recomandăm ca la o perioadă de timp să o rotiți (întoarceți), pentru a asigura o uzură uniformă a saltelei.


Cum se curăță salteaua

O saltea cu husă detașabilă asigură o igienă optimă, întrucât aceasta poate fi îndepărtată și, acolo unde este posibil, spălată la temperatură scăzută (40 ° C) într-o mașină de spălat sau curățată uscat laun centru de curățătorie de încredere. Puteți folosi în procesul de curățare produse dezinfectante, cu condiția să nu fie prea agresive cu țesăturile. Înainte de a continua curățarea husei, asigurați-vă că verificați eticheta cu instrucțiunile specifice de spălare. O saltea fără husă detașabilă poate fi curățată după cum urmează:

1. Folosiți un aspirator cu perie pentru a elimina praful și părul (dacă nu aveți un aspirator, puteți utiliza o perie moale)

2. Umpleți un vas cu apă călduță și dizolvați câteva linguri de bicarbonat

3. Aplicați soluția pe toată suprafața saltelei cu ajutorul unei cârpe curate, fără culoare, asigurându-vă că clătiți în mod repetat bine cârpa

4. În cele din urmă, aerisiți și lasați salteaua neacoperită pentru câteva ore, până când este complet uscată.


Cum curățați corect pernele

Pernele vin în contact strâns cu fața și scalpul. Din acest motiv, este important să le păstrați întotdeauna curate și igienizate, schimbând în mod regulat perna și chiar spălându-i des husa dacă este posibil. În cazul în care nu este indicat altfel pe etichetă, puteți spăla pernele într-o mașină de spălat, adăugând un pic de soluție igienizantă. Dacă, în schimb, eticheta spune că nu puteți folosi apă, curațați perna cu o cârpă foarte puțin umezită.


La spălarea pernelor

·       Nu folosiți produse agresive, cum ar fi înălbitorul, substanțele de curățare pe bază de clor sau solvenții chimici, deoarece acestea pot deteriora textura țesăturii.

·       Asigurați-vă că pernele sun complet uscate înainte de a rearanja husa saltelei, pentru a preveni formarea mucegaiului.

·       Nu uscați pernele folosind un fier de călcat sau uscător de păr.

·       Lăsați pernele să se usuce natural.

·       În cazul petelor rezistente, vă recomandăm curățarea pernelor la un centru de curățătorie.

 

Chiar nu este nevoie de un mare efort să dormiți liniștiți într-un mediu curat și igienizat!