Dacă este adevărat că totul este conectat și că nu există niciun singur lucru care să nu fie în legătură cu universul, ar trebui să fim atenți în special la obiectele pe care le păstrăm în dormitorul nostru.

Influența undelor electromagnetice asupra somnului nostru

Smogul electric (care este produs și într-o oarecare măsură de aparatele electrocasnice, PC-uri, tablete și smartphone-uri) poate reduce producția de melatonină și poate afecta negativ modul în care dormim. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să ne ținem „liber” dormitorul de acest tip de dispozitive.

Pietre, cristale și vibrații

La fel ca orice obiect din natură, mineralele vibrează și vibrațiile lor se răspândesc în mediul care ne înconjoară. Prin urmare, cristalele pot induce rezonanță chiar și la oameni și animale, dacă sunt atinse sau ținute la îndemână. Mai mult, pietrele și cristalele creează un câmp electromagnetic, care poate, de asemenea, (pozitiv sau negativ) să interfereze cu spațiul nostru personal. Unele cristale au proprietăți piezoelectrice, ceea ce înseamnă că generează o diferență de potențial (cu alte cuvinte, un pol electric pozitiv sau negativ, cum ar fi polii bateriilor), dacă sunt supuși unei deformări mecanice.

Prin urmare, putem înlocui influența negativă a smogului electric cu „vibrațiile bune” din lumea mineralelor.

Ce cristale și pietre ar trebui să păstrați în dormitorul dumneavoastră

Vindecarea cu ajutorul cristalelor folosește o serie de minerale care ne pot ajuta să dormim mai bine, deși cel mai bine este întotdeauna să consultați un expert pe această temă. În orice caz, mai jos sunt câteva sfaturi despre ce pietre și cristale vă pot ajuta să vă relaxați și să dormiți mai bine:

  1. Acvamarin - ideal pentru a calma mințile excesiv de neliniștite care au obiceiul de a gândi prea mult  în mod constant
  2. Ametist - ajută la minimizarea problemelor și vine cu soluții alternative
  3. Piatra lunii - regina mineralelor feminine, pietralunii ne ajută să adormim mai ușor
  4. Piatra de ochi de tigru - se crede că această piatră este extrem de puternică și este folosită pentru a calma sentimentele de anxietate și pentru a stabiliza starea de spirit a unei personae
  5. Crizocola – un cristal foarte bun pentru a combate stresul.

Vindecarea cu ajutorul cristalelor și în afara dormitorului

Dacă acest subiect vă interesează și vreți să încercați efectul pe care mineralele îl pot avea asupra capacității dumneavoastră de relaxare, probabil că ar trebui să știți că pietrele și cristalele pot fi purtate ca accesorii și că purtarea lor pe tot parcursul zilei le stimulează efectele și beneficiile.