Esențiale pentru a ne odihni bine iar uneori se transformă ușor într-un obiect distractiv cu care să ne putem juca. Vorbim despre perne. Moi sau mai tari, fabricate din diverse materiale, în fiecare seară ne însoțesc în lumea viselor, dar poate nu toată lumea știe câte ceva despre perne...


Primele perne au fost ... pietre

Dacă vă este greu să credeți acest lucru, trebuie să știți că obiceiul datează de câteva milenii, iar așa numitele perne de azi erau folosite pentru a împiedica insectele și larvele să intre în nas și urechi în timpul somnului. Strămoșii noștri foloseau pietre pentru a-și ridica capul de pe pământ, ceea ce era cu siguranță o soluție  folositoare dar totodată incomodă.


Pentru egiptenii antici erau un element de mobilier „spiritual”

Vechii egipteni considerau capul ca fiind o veritabilă unitate spirituală, iar pernele (care aveau și scopul de a alinia capul și umerii, precum și de a aerisi gâtul) erau considerate un element de mobilier spiritual, deoarece susțineau cel mai mult parte mistică a corpului. Materialele din care erau fabricate: piatră sculptată și lustruită, dar și lemn.


Pernele suspecte de furt

Se spune că, în cele mai vechi timpuri, chinezii bănuiau că pernele care erau prea moi le furau vitalitatea și din acest motiv, erau obișnuiți să doarmă cu capul întins pe obiecte din ceramică, din lemn sau din piele.


Luptă cu perne în cartea recordurilor Guinness

Cartea Recordurilor Mondiale Guinness arată că, pe 18 mai 2018, a fost stabilit un record incredibil: a avut loc cea mai mare luptă cu perne din istorie. Un număr impresionant de 7.681 de oameni din Minnesota s-au bătut unii cu alții cu perne.


Dormitul pe cereale

Incredibil de popular în Asia, dar acum un obicei răspândit în întreaga lume este dormitul pe o pernă umplută cu coji de hrișcă. Zgomotoasă și oferind un sprijin ferm, perna umplută cu hrișcă este apreciată de persoanele care suferă de dureri de gât.


Dumneavoastră pe ce fel de pernă dormiți?